Friday, November 23, 2007

Rick van der Linden & Ekseption

Nu när jag "blivit med orgel" så kände jag migh inspirerad att lära mig lite mer om orgel-spel och hämtade därför lite inspiration via forumet 99musik där tips-tråden helt osökt kom i på Rick van der Linden och hans band Ekseption.

Jag är i stort sett uppväxt med Ekseption. Jag minns att mamma och pappa berättat att jag brukade sitta och lyssna länge i hörlurar på pappas Trinity-skiva (och den andra jag inte minns namnet på). Hursomhelst var Rick van der Linden en asgrym keyboardist och arrangör som gick bort aldeles för tidigt förra året. Men här är han och Ekseption förevigad i ett tv-framträdande från 1970:

1 comment:

lisa said...

Hur grymt som helst!
Jag har ju själv suttit och lyssnat endel på Ekseption som barn! Bra möte med klassisk musik. Tror att de gamla gubbarna Bach, Mozart mfl. skulle gillat detta!

Fatta att de spelat i kempehallen föresten. Det hade varit coolt att se!

Jag tycker föresten inte att du ska strippa din orgel. Då försvinner ju fotarbetet! dessutom känns det som ett lustmord på ett vackert instrument. Dessutom finns alltid risken att något går på tok. Jag vet att det är en tung jäkla sak. Men ändå. Det känns inte helt rätt att ta till motorsågen.

Föresten ser saxofonisten ut som Roger Taylor!
Puss!
/L