Monday, November 20, 2006

Playstation 3 och Amerikaner

Jag är fascinerad av TV-spel, eller snarare egentligen TV-spelbranschen som fenomen och det som varit den stora händelsen nyligen är Sonys lanseringar av deras nya konsol Playstation 3 i Japan förra helgen och i USA den gånga helgen. I Japan förväntades det galenskap och slagsmål om konsolerna som bara kom 100 000 st på releasedagen. Men det var inget mot det kaos som uppstår då man korsar begränsade upplagor med vapengalna amerikaner.

Playstation 3 har f ö blivit rejält försenad vilket gett största konkurrenten Microsoft med sin konsol Xbox360 stora chanser att komma i kapp. PS3 var från början tänkt att släppas våren 2006, men blev senare skjuten på till november 2006 för USA och Japan, medans vi i Europa får vänta till mars 2007.

Nåväl, just nu njuter jag fortfarande av en del bra Playstation 2-spel som snurrat i burken under året - började bra med Shadow of the Colossus och Tomb Raider Legend, och nu sitter jag och lisa njuter av Okami på USA-import (spelet släpps i februari i Sverige)...

No comments: