Tuesday, November 28, 2006

Nätverksteknikern


Idag har jag fått leka nätverks- och dator-tekniker igen. Vår datoransvarige på företaget blev äntligen "klar" med vår nya lagerdator som han kom ned med, förinstallerad med windows 2000 - att jämföra med våran förra som körde XP. Nåja, det var ju bara att bita i det sura äpplet och sätta igång.


Compaq-helvetet (som det var) hade ett integrerat nätverkskort som han inte fått igång så därför hade han stoppat i ytterligare ett PCI-dito som han inte heller fått att fungera. Därför kom så datorn med ett trådlöst USB-kort som visserligen fungerade bra, men var helt onödigt; efter en tankning av drivisar för såväl integrerat nätverkskort som ljudkort, kunde jag stoppa bort det trådlösa USB-skiten i en skrivbordslåda på kontoret. Kommer kanske till användning senare.


Nästa problem då - Windows 2000 innehöll bara Internet Explorer 5 som inte fungerade ihop med våran webbokningstjänst för sändningarna - släng ut, in med Firefox, fungerar direkt. Sen konfigurera om nätverkstillhörighet för fildelning mot kontoret och sen, sist, en backup-tagning på kontorsdatorns viktiga dokument ute i orderdatorn. Bra att ha.


Kort sagt: känner mig rätt nöjd med jobbet och konstaterar återigen att jag borde ha nätverksteknikerjobb istället för lagerjobb. :/

No comments: