Wednesday, December 5, 2007

Lilla julafton & mera syntmeck!

Igår fick jag en tidig julklapp till mig själv i postlådan - Jean-Michel Jarre's nya DVD/CD "Oxygene 30th anniversery" som är en live-skiva där Jean-Michel tillsammas med sina två vapendragare, Francois Rimbert och Dominique Perrier plus en till framför hela Oxygene live på orginal (nåja nästan i alla) instrumenten han använde på inspelningen 1976. Dessutom broderar de ut lite extra med några nya tolkningar, "prelude", "variation 1-3" etc.. jättebra!
Tidigare i veckan har jag meckat mer med hembygget ASM och nu fungerar båda oscillatorerna och filtret som de ska. Här är några små (o)ljud jag fick ur maskinen under testen:


http://www.acc.umu.se/~amber/mm/asm_LP_BP.mp3
http://www.acc.umu.se/~amber/mm/asm_HP_N.mp3
http://www.acc.umu.se/~amber/mm/asm_filter_fm.mp3I går monterade jag dessutom in midikitet i Polysixen jag lagade tidigare i höstas vilket nu innebär att jag kan styra min klenod från 1982 från datorn om jag vill. Vad ska man med fingrar till? ;)


Skämt åsido - hade beställt kitet från ett Tjeckiskt företag i Prag, som hade jättebra service och möjlighet att betala över paypal. Enda joxet var att deras instruktioner för monteringen kunde varit tydligare och på sina håll var den tyvärr helt felaktig, vilket jag å andra sidan mailat dem för att påpeka. Tur att man kan lite elektronik så att jag kunde lokalisera felet på egen hand.

No comments: