Tuesday, October 30, 2007

Korg Polysix renoveringsarbete

Som bekant har ju min Korg Polysix haft två död röster sen 2001. I augusti var jag således och lämnade in den på reparation på en firma här i Uppsala som jag fått rekommenderad.
Men döm min förvåning och bestörtning när jag, trots upprepade gånger av påminnelser, fick hämta hem den efter tre veckor UTAN att han ens orkat kolla på den. Snacka om "seriös" rörelse...iofs skyllde han på att han var överbelarmrad med jobb, men är man så bokat borde man inte ens lova att man kan fixa...

Så det blev till att göra jobbet själv och med lite tålamod, tur (fick en ny KLM-366B voiceboard av en kompis) och lödpenna är den nu åter fungerande igen och dessutom nu också utrustad med nytt fräsht minnes-batteri.

Lite bilder:bild 1. Polysixen öppnad och keyboarden avlägsnad. Den "nya" KLM-366B i bakgrunden.bild 2. den "nya" KLM-366B obestyckad. Röst 5 saknade några komponenter, så dessa lödde jag över ifrån mitt gamla kort.bild 3. den "nya" KLM-366B bestyckad i sitt nya hem i min Polysix. Bara stämning och intrimmning av röster kvar.

/en glad & nöjd kroffe

1 comment:

Frank said...

Hej Kroffe,

Jag är själv mitt uppe i en KORG polysix renovering men jag har ingen som helst erfarenhet av synthar (annat än att det är kul att spela på dem;). Kanske kan du hjälpa mig med lite råd? Jag har precis köpt en relativt fräsch polysix som när den ställdes in i förrådet av den förre ägaren (för ca 9 år sedan) fungerade finfint. Nu strular den en del när den körts igång igen efter dessa år av vila. Detta strular:
Programmeringen fungerar inte alls. Bara några få knappar vill lysa eller ens reagerar när man trycker på dem. Volymen hoppar mellan mkt högt och lågt både när jag byter vågform och oktav. Releasefunktionen funkar inte alls och div andra funktioner verka agera efter eget behag ibland. Detta är några av problemen. Vad jag gjort hittills är att byta det gamla läckande batteriet, men utan att några som helst förbättringar hörts. Dock behövs det nog bytas fler komponenter tex IC-kretsen närmast batteriet och kanske reparera några banor på kortet, men jag vet ej ens om allt detta går att fixa. det kanske är ett hopplöst fall?

Jag undrar om du antingen vet nått bra ställe jag kan lämna in den på eller om du har en aning om vad det kan röra sig om för fel? Kanske kan man laga det själv om man vet exakt vad som felar.

Med vänlig hälsning och hopp om en frisk polysix.

Frank